Zaštita podataka-izjava o povjerljivosti

POVJERLJIVOST PODATAKA (izjava)  i POLITIKA PRIVATNOSTI

Pažljivo pročitajte ovu izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili uporabom naše internetske stranice,  potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe naših internetskih stranica.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka, molimo vas dan nam se obratite.

Podaci o voditelju obrade osobnih podataka: voditelj obrade je društvo: BAMAG j.d.o.o.( vlasnik SvijetSatova.hr) OIB: 63620356518 Čalinec 89, 42243 Maruševec, e-mail: info@svijetsatova.hr. tel.0997707999.

Ova Izjava o povjerljivosti podataka (dalje u tekstu: Izjava) odnosi se na povjerljivost podataka koji su korištenjem internetskih stranica www.SvijetSatova.hr od strane korisnika, prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka društva BAMAG j.d.o.o. Potrebne podatke koje prikupimo koristimo isključivo u svrhu za koju ste nam dali privolu te te podatke koristimo radi obrade narudžbe, ponude i isporuke robe. Vaše podatke čuvamo u sigurnom okruženju.
Prikupljeni podaci se dijele na osobne i neosobne infomacije. BAMAG j.d.o.o. kao pružatelj usluga internetskih stranica SvijetSatova.hr  ulaže maksimalne napore radi zaštite Vaše privatnosti kad ste "online" kao korisnik. U svrhu kupnje na daljinu (telefonom, porukom, e-mailom, putem Interneta) kupac daje svoje osobne podatke: ime, prezime, adresa, e-mail adresa, broj telefona/mobitela, radi izvršavanja ugovora i predugovornih obavijesti u skladu s hrvatskim zakonima. Prilikom kupnje i registracije putem internetske stranice kupac potvrđuje prihvat Općih uvjeta i Pravila privatnosti koji su dostupni na internetskim stranicama. Kupac može dati svoje podatke za izvršavanje ugovora putem internetske stranice kroz registrirani profil ili kao gost.Osobni podaci kupaca, koji su dani prilikom kupnje, obrađuju se u svrhu realizacije ugovora, uključujući i prethodnu provjeru uvjeta za sklapanje ugovora, kao i u svrhu provedbe transakcije plaćanja, narudžbe i dostave proizvoda. Osobni podaci bit će obrađivani i u svrhu sprječavanja eventualnih zlouporaba, sprječavanja prijevarnih postupanja, te ako je dana privola i u svrhu informiranja kupaca o novostima i ponudama, sve sukladno legitimnom interesu te u skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama. Zadržavamo diskrecijsko pravo da ovu Izjavu možemo izmijeniti u svako doba, te da tako izmijenjen tekst postaje važeći odmah po objavi istog na internetskim stranicama www.SvijetSatova.hr . Nastavak Vašeg korištenja ove Internetske stranice nakon izmjena, podrazumijeva da prihvaćate sve uvjete tako izmijenjene Izjave. Stoga savjetujemo korisnike da periodično ponovno detaljno pročitaju informacije sadržane u Izjavi, a kako bi bili informirani o eventualnim promjenama.

˝Osobne informacije˝ su informacije koje određuju točno pojedinog korisnika. Prilikom korištenja internetskih stranicama www.SvijetSatova.hr  možemo Vas za korištenje određene opcije zatražiti određene osobne informacije, kao što su ime i prezime, adresa stanovanja, email adresa, telefonski broj i sl. Ovisno o vrstama opcija koje želite koristiti na internetskim stranicama www.SvijetSatova.hr  neke informacije su određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. U slučaju da ne učinite dostupnima obavezne informacije za određenu opciju koja ih zahtijeva, neće vam biti dopušteno korištenje te opcije. Osobne informacije koristimo isključivo i samo kako bi Vam ponudili proizvode, unaprijedili rad internetskih stranicama SvijetSatova.hr  , osigurali provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta s vama, poboljšali naše oglašivačke i promocijske rezultate te poboljšali našu ponudu proizvoda/usluga na tržištu, kao i u svrhu suradnje sa institucijama odgovornih za provođenje zakona.  BAMAG se ograđuje od eventualnog korištenja osobnih informacija od strane drugih osoba u bilo koje druge svrhe od navedene, te stoga ne može biti ni odgovorna za eventualnu štetu. ˝Neosobne informacije˝ su informacije koje ne određuju točno pojedinog korisnika. Ove informacije odnose se primjerice na podatke koju ste internetsku stranicu posjetili prije ili poslije nego li ste posjetili internetsku stranicu SvijetSatova.hr  , vrstu pretraživača kojeg koristite te vašu Internet Protocol (IP) adresu. Ova vrsta informacija može se uz pomoć elektronskih alata automatski prikupljati u trenutku kad posjetite internetsku stranicu www. SvijetSatova.hr  . Neosobne informacije možemo bez ograničenja koristiti za rješavanje problema administriranja internetske stranice SvijetSatova.hr  , kako bismo poboljšali naše oglašivačke i promocijske rezultate te poboljšali našu ponudu proizvoda/usluga na tržištu, analizu trendova, i suradnju sa institucijama odgovornih za provođenje zakona.
"Administrativne e-mail poruke" odnose se na korisničku aktivnost na internetskoj stranici SvijetSatova.hr  i uključuju poruke u vezi s određenim korisničkim računima, zahtjeve ili upite te poruke u vezi s kupnjom proizvoda. Primanje ove vrste poruka je obavezno te se opcija primanja ne može isključiti od strane korisnika.˝Promotivne email poruke/pretplata na newsletter˝ oglašavaju proizvode te promotivne ponude ponude, takve poruke šalju se korisnicima koji su odabrali opciju primanja promotivnih email poruka i dali na njih privolu. U slučaju da ne želite primati takve poruke u bilo kojem trenutku možete otkazati primanje poruka slanjem email poruke s takvim zahtjevom na našu email adresu info@svijetsatova.hr. Više na https://svijetsatova.hr/pages/newsletter

Vašim osobnim informacijama na internetskoj stranici www. SvijetSatova.hr  možete pristupiti pomoću zaporke i korisničkog imena. S obzirom da je zaporka kriptirana preporučamo da nikome ne otkrivate vašu zaporku. Vaše osobne informacije se čuvaju na serveru kojemu mogu pristupiti samo ovlaštene osobe.
Zbog prirode internetske mreže ne možemo jamčiti potpunu zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s internetske stranice www. SvijetSatova.hr  pa stoga nismo odgovorni za bilo kakve eventualne štetne radnje bilo koje treće osobe koja takve povjerljive informacije neovlašteno primi i koristi ili neovlašteno otuđi. Informacije koje ste objavili na javnim dijelovima internetske stranice www. SvijetSatova.hr  mogu također biti dostupne drugim korisnicima i trećim osobama, te se kao takve mogu bez Vašeg znanja pojaviti na drugim internetskim stranicama ili web pretraživačima, ni u tom slučaju nismo odgovorni za bilo kakvu eventualnu štetu. Ova Izjava odnosi se samo na korištenje informacija koje prikupljamo od Vas kao korisnika internetske stranice www. SvijetSatova.hr

Možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing i sigurnosnih razloga. 

POLITIKA PRIVATNOSTI:

Vaša privatnost za nas je jako bitna. BAMAG j.d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka, a Politika privatnosti (u daljnjem tekstu Politika) uređuje postupanje s Vašim podacima prilikom korištenja naših usluga.


Svrha Politike privatnosti je da Vam na jednostavan način predstavimo osobne podatke koje prikupljam o Vama, u koje svrhe ih obrađujemo i s kojim osnovama,te da Vas upoznamo s Vašim pravima u vezi sa osobnim podatcima. Sve što trebate znati jasno i transparentno:

1. Kontakt informacije društva tj. voditelja obrade za zaštitu podataka,
2. Pravna osnova i svrha obrade osobnih podataka
3. Podaci i koje prikupljamo i obrađujemo,
4. Dijelimo li tvoje podatke i s kim?
5. Čuvanje i zaštita osobnih podataka,
6. Koliko dugo se čuvaju Vaši podaci ?
7. Vaša prava
8. Upotrebu kolačića i srodnih tehnologija,
9. Izmjene politike privatnosti

1) Voditelj obrade i kontakt


voditelj obrade je je društvo: BAMAG j.d.o.o. OIB: 63620356518 Čalinec 89, 42243 Maruševec, e-mail: info@svijetsatova.hr. Tel.+385(0)997707999.
Ako imate bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka, molimo vas dan nam se obratite.

2) Pravna osnova i svrha obrade osobnih podataka

-privole (koju daju posjetitelji web stranice. Kojom dozvoljavate prikupljanje za jasno naznačenu svrhu, marketinške analize upite, primanje obavijesti i ponude..Svoju suglasnost (privolu) možete bilo kada opozvati za svrhu za koju ste ju dali) Privolu možete opozvati tako da nas kontaktirate na e-mail: info@svijetsatova.hr. Tel.+385(0)997707999 ili direktno opcija na web stranici -ovisno o kojoj privoli se radi

-ugovorne obveze prema klijentima (su u okviru ostvarivanja prava i ispunjavanja ugovornih obveza. Obrađujemo osobne podatke pojedinaca u svrhe identifikacije pojedinca, sklapanja ugovora, dostave proizvoda (iako je ugovor o prodaji proizvoda između društva BAMAG j.d.o.o. i kupca u internetskoj trgovini sklopljena u trenutku kada kupac dobije elektroničku poruku o potvrdi narudžbe smatra se da su osobni podatci u tom slučaju poslani na temelju ugovora kao pravnog )


-legitimni interes osim kada nad takvim interesima prevladaju interesi ili temeljna prava i slobode pojedinca na kojega se odnose osobni podatci koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.
-zakonska obaveza (npr. zbog poreznih propisa, pohrana računa itd.)


Pravna osnova je u skladu sa odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR)

3) Podaci koje prikupljamo i obrađujemo


Prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke na par različitih načina, to je uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktnog marketinga i sigurnosnih razloga. 
Podaci koje prikupljamo:

-Osobni podaci a)(Ime prezime, adresa, email, kontakt) potrebni za otvaranje korisničkog računa na web stranici.
b)(Ime prezime, adresa, email, kontakt, IP adresa u slučaju direktnog plaćanja proizvoda preko internet stranice, OIB samo za tvrtke) potrebni za sklapanje ugovora, tj. naručivanje proizvoda u online trgovini, izradu računa odnosno njihovu isporuku na zatraženu adresu.
c)email adresa u slučaju prijave na newsletter. Nakon što ste dali privolu na isti u bilo kojem trenutku možete otkazati primanje poruka.
-Podaci o kupnji, npr. kupljeni proizvodi, iznosi računa, način plaćanja, učestalost kupnje.
-Podaci iz korespondencije korisnika.
-Podaci o interakciji korisnika s web stranicom koji se prikupljaju korištenjem kolačića (cookies). Detalje o  kolačićima i njihovoj upotrebi možete naći na linku Pročitaj više o kolačićima

4) Dijelimo li tvoje podatke i s kim


Privatnost i zaštita privatnosti nam je važna, tako da nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećom osobama osim za svrhe opisane u ovim Politikom i Općim uvjetima poslovanja.

Društvo BAMAG j.d.o.o. surađuje s drugim kompanijama i partnerima s kojima smo u ugovornom odnosu. To znači da ponekad dijelimo Vaše podatke koji su neophodni za pružanje određenih usluga i ispunjenje ugovora. Oni te podatke obrađuju u skladu s propisima koji su na snazi u državama članicama Europske unije. Ponekad dijelimo vaše osobne podatke, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom. -Podatke koje dijelimo su u svrhu: usluga plaćanja, usluge dostave proizvoda, računovodstvene usluge, u svrhu pružanja IT usluga, ako je propisano zakonom i u svrhu ispunjenja mjerodavnog zakona i propisa.

-Za bilo kakve dodatne informacije o podacima kontaktirajte me, stojim Vam na raspolaganju.


Naši partneri za obradu podataka:
• dobavljači analitičkih alata (Google, Shopify);
• naši savjetnici za pravna, porezna, ili računovodstvena pitanja;
• platforme društvenih mreža u cilju personalizirane i ciljane komunikacije.
• partner za slanje newslettera
Našim partnerima koji obavljaju dostavu:
• General Logistics Systems Croatia d.o.o.
• Hrvatska pošta
Našim partnerima koji procesiraju plaćanje

 

5) Čuvanje i zaštita osobnih podataka


Čuvanje vaših podataka i zaštita
Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno pohranit ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca.
Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od bilo koje treće strane. Obrađeni podaci pohranjuju se u našim prostorijama pod ključem te sigurnim IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga. Nastojimo zaštititi vaše osobne podatke ali ne jamčimo potpunu sigurnost osobnih podataka koje nam šaljete i ne odgovaramo za krađu, uništenje, gubitak, namjerno ili nenamjerno otkrivanje vaših osobnih podataka ili informacija o vama. Poštujemo opće prihvaćene standarde za zaštitu primljenih informacija i podataka tijekom prijenosa kao i poslije toga, ali niti jedan način elektronskog prijenosa ili pohrane nije 100% siguran te zato ne možemo zajamčiti potpunu sigurnost. Koristimo SSL tehnologiju (Secure Sockets Layer) koja osigurava šifriranje osobnih podataka. Za zaštitu podataka odgovoran je i korisnik koji mora na odgovarajući način osigurati zaštitu svog mobilnog uređaja ili računala ili korisničkog imena, zaporku i sl.


6)
Koliko dugo se čuvaju Vaši podaci

Ovisno o svrsi i pravnoj osnovi temeljem koje je prikupljaju osobni podaci korisnika, Društvo je u pojedinim slučajevima obvezno čuvati osobne podatke u vremenskom trajanju (razdoblju) koje za pojedinu svrhu propisuju mjerodavni propisi ili prestankom svrhe u koju su prikupljeni. Protekom zakonskog roka koji obvezuje Društvo na čuvanje pojedinih osobnih podataka ili prestankom svrhe isti se brišu.
Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.
Osobni podatci povezani s korisničkim računom pohranjuju se do zatvaranja računa pri čemu se podatci vezani uz kupnju koju je korisnik realizirao u internetskoj trgovini pohranjuju i duže. Zatvaranje korisničkog računa ispitanik može provesti sam u postavkama korisničkog računa ili nas zamolite za brisanje. Neke podatke iz zatvorenih računa možemo zadržati u skladu sa zakonom za sprječavanje prijevara, za naplatu dugova, rješavanje sporova, otklanjanje poteškoća, pomoći kod istraga nadležnih tijela, ostvarivanja uvjeta korištenja usluga i donošenja drugih mjera koje dopuštaju važeći propisi. Podatci koje zadržimo bit će obrađivani u skladu s ovom politikom privatnosti.
U skladu s poreznim propisima izdani računi čuvaju se još 11 godina nakon isteka godine u kojoj je izdan račun.
Osobne podatke koji su dobiveni na temelju suglasnosti/privole čuvamo sve do opoziva suglasnosti, ali najviše 5 godina. Podatke o Ispitaniku koji više nisu potrebni za svrhe za koje su bili prikupljeni možemo anonimizirati i/ili spojiti s drugim podatcima koji ne omogućavaju određivanje pojedinca za dobivanje uvida u statističke informacije koje su komercijalno korisne za "društvo" kao što je primjerice statistika korištenja usluga koje pružamo. Spomenuti osobni podatci su anonimizirani i ne omogućuju povezivanje s pojedincem kojega bi se moglo odrediti.

7) Koje kolačiće i alate koristimo

KOLAČIĆI (COOKIES)
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice . Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) .
Sve o kolačićima pročitajte na  linku Kolačići

8) Vaša prava


U svakom trenutku imate pravo od nas zatražiti informaciju o Vašim osobnim podacima koristeći Vaše pravo:

Pravo na pristup osobnim podacima-Ispitanik ima pravo od voditelja obrade tražiti potvrdu obrađuju li se njegovi podaci, te pravo na pristup podacima koji se o njemu obrađuju, svrsi obrade, kategorijama podataka, potencijalnim primateljima te drugim informacijama
Pravo na ispravak netočnih osobnih podataka, Ispitanik ima pravo zatražiti ispravljanje ili dopunjavanje osobnih podataka ako Vaši podaci nisu točni, potpuni i ažurni).
Pravo na brisanje osobnih podataka U navedenom slučaju ćemo bez odgađanja podatke obrisati, osim u slučaju i u mjeri potrebnoj za ostvarivanje legitimnih interesa u skladu s propisima. Slučajevi za brisanje: 1)ako osobni podaci više nisu nužni za svrhu koju su prikupljeni ili na drugi način obrađeni, 2)ako ispitanik povuče dane suglasnosti, a ne postoji druga pravna osnova za obradu, 3)ako ispitanik uloži prigovor na obradu, a legitimni razlozi prava na brisanje imaju veću težinu od legitimnih razloga voditelja obrade za obradu i/ili čuvanje osobnih podataka, 4)ako su isti obrađivani nezakonito ili-se osobni podaci moraju brisati radi poštivanja pravne osnove
Prava na ograničenje obrade( --ispitanik osporava točnost osobnih podataka u tom slučaju se obrada treba ograničiti na razdoblje koje je potrebno da se provjeri točnosti podataka; --obrada je nezakonita i ispitanik se protivi brisanju osobnih podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe; -podaci više nisu potrebni za obradu, ali ih ispitanik traži radi ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;--ispitanik je uložio prigovor te očekuje potvrdu o legitimilnosti obrade).
Pravo na ulaganje prigovora Ispitanik ima pravo prigovora kako obrađujemo podatke koji se odnose na njega. U takvom slučaju voditelj obrade više ne smije obrađivati podatke osim ako dokaže da postoje uvjerljivi razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili radi postavljanja,ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva
Pravo na prenosivost podataka Ispitanik ima pravo da prenesemo podatke na drugog voditelja obrade). Navedena prava mogu biti ograničena u određenim situacijama - primjerice, u slučaju kada imamo zakonsku obvezu obrađivanja osobnih podataka.
Suglasnost/privolu za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku, ako to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj suglasnosti prije nego što je ona povučena.

Obratite se u svezi Vaših prava voditelju obrade osobnih podataka na e-mail: info@svijetsatova.hr. tel.0997707999 Voditelj obrade osobnih podataka obrađuje Vaše osobne podatke zakonito, pošteno i transparentno.


Ako sumnjate na povredu u postupku obrade Vaših osobnih podataka, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka www.azop.hr (AZOP).

9) Izmjene politike privatnosti

 

Pridržavamo pravo na izmjenu politike privatnosti sve u skladu s važećim propisima na području zaštite osobnih podataka. Molimo vas da ju povremeno pregledate.